ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ

Η διαδικασία για την υποβολή της συμμετοχής σου είναι απλή!

ΒΗΜΑ 1ο

ΒΗΜΑ 2ο

ΒΗΜΑ 3ο

ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ:

Σκέψου μία σύντομη ιστορία που να έχει σχέση με την ασθένεια και τη θεραπεία. Μπορείς π.χ. να διηγηθείς τη δική σου εμπειρία από την πανδημία, την νόσο covid-19, την επιστροφή στο σχολείο με τα υγειονομικά μέτρα, την συμβολή των γιατρών και του υγειονομικού προσωπικού στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τα σύγχρονα εργαλεία ιατρικής (λ.χ. σύριγγες) ή τα μέτρα προφύλαξης από ασθένειες (λ.χ. μάσκες), τη σημασία της ιατρικής στη ζωή μας, ή ό,τι άλλο σχετικό σκεφτείς.

Μπορείς επίσης να εμπλουτίσεις την ιστορία σου, αν σκεφτείς πώς αντιμετώπιζαν την νόσο και τη θεραπεία σε παλιότερες εποχές και να συγκρίνεις το χθες με το σήμερα. Μάθε πρώτα πώς αντιμετώπιζαν την υγεία, τις ασθένειες και την ιατρική στα αρχαία και βυζαντινά χρόνια στη σελίδα μας Η υγεία: ένα πολύτιμο αγαθό. Στη συνέχεια δες τα αντικείμενα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και της Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης αλλά και από τα μεταβυζαντινά έργα τέχνης σε μνημεία της περιοχής της Κοζάνης στη σελίδα μας Υλικό για έμπνευση, για να μπορέσεις να νιώσεις πώς αισθανόταν κάποιος που ήταν ασθενής στα παλιότερα χρόνια, πού αναζητούσε θεραπεία και σε ποιους εναπόθετε τις ελπίδες του για ίαση από την νόσο που τον ταλαιπωρούσε. Μπορείς φυσικά – αν επιθυμείς να δεις τα αντικείμενα από κοντά και να ρωτήσεις λεπτομέρειες για αυτά τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης – να επισκεφθείς το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και την Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης τις ώρες που είναι ανοιχτά για το κοινό, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Γράψε την ιστορία σου στο χαρτί και στείλε μας μας φωτογραφία του κειμένου σου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nososkaitherapeia@gmail.com, σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σου, την τάξη που πηγαίνεις και την πόλη ή το χωριό που πηγαίνεις σχολείο (π.χ. Γιώργος Τ., 3η Δημοτικού, Κέρκυρα). Εναλλακτικά -αν σου είναι εύκολο- δακτυλογράφησέ την στον υπολογιστή και στείλε το ηλεκτρονικό αρχείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nososkaitherapeia@gmail.com. Μπορείς επίσης να μας αποστείλεις ταχυδρομικά την ιστορία σου στην διεύθυνση Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, 50004, Αιανή Κοζάνης με τη σημείωση: για τη δράση «Νόσος και θεραπεία στο χρόνο» . Όμως βιάσου, γιατί η προθεσμία για την υποβολή της ιστορίας σου είναι έως τις 31 Μαΐου 2021!

ΒΗΜΑ 1ο

ΒΗΜΑ 2ο

ΒΗΜΑ 3ο

ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ:

Σκέψου ένα θέμα για τη ζωγραφιά σου που να έχει σχέση με την ασθένεια και τη θεραπεία. Μπορείς π.χ. να ζωγραφίσεις πράγματα και στιγμές από τη δική σου εμπειρία από την πανδημία, την νόσο covid-19, την επιστροφή στο σχολείο με τα υγειονομικά μέτρα, την συμβολή των γιατρών και του υγειονομικού προσωπικού στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τα σύγχρονα εργαλεία ιατρικής (λ.χ. σύριγγες) ή τα μέτρα προφύλαξης από ασθένειες (λ.χ. μάσκες), τη σημασία της ιατρικής στη ζωή μας, ή ό,τι άλλο σχετικό σκεφτείς.

Μπορείς επίσης να εμπλουτίσεις το θέμα της ζωγραφιάς σου, αν σκεφτείς πώς αντιμετώπιζαν την νόσο και τη θεραπεία σε παλιότερες εποχές και να συγκρίνεις το χθες με το σήμερα. Μάθε πρώτα πώς αντιμετώπιζαν την υγεία, τις ασθένειες και την ιατρική στα αρχαία και βυζαντινά χρόνια στη σελίδα μας Η υγεία: ένα πολύτιμο αγαθό. Στη συνέχεια δες τα αντικείμενα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και της Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης αλλά και από τα μεταβυζαντινά έργα τέχνης σε μνημεία της περιοχής της Κοζάνης στη σελίδα μας Υλικό για έμπνευση, και βάλε στοιχεία από τα έργα αυτά στη ζωγραφιά σου. Μπορείς π.χ. να κάνεις κολλάζ με τα ιατρικά εργαλεία που θα βρεις στις φωτογραφίες μας ή να αντιγράψεις απο αυτές όποιο στοιχείο σου κάνει εντύπωση και να το ενσωματώσεις στη ζωγραφιά σου. Μπορείς φυσικά – αν επιθυμείς να δεις τα αντικείμενα από κοντά και να ζωγραφίσεις το έργο σου βλέποντας τα αρχαία αντικείμενα – να επισκεφθείς το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και την Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης τις ώρες που είναι ανοιχτά για το κοινό, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Κάνε τη ζωγραφιά σου με όποιο υλικό θες (χαρτί, χαρτόνι, ρυζόχαρτο, ακουαρέλα, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, κηρομπογιές ή ό,τι άλλο σου αρέσει) και στείλε μας μια φωτογραφία της ζωγραφιάς σου από το κινητό σου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nososkaitherapeia@gmail.com, σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σου, την τάξη που πηγαίνεις και την πόλη ή το χωριό που πηγαίνεις σχολείο (π.χ. Ελένη Κ., 1η Γυμνασίου, Ορεστιάδα). Εναλλακτικά -αν σου είναι εύκολο- σκαναρέ την στον υπολογιστή και στείλε το ηλεκτρονικό αρχείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nososkaitherapeia@gmail.com. Μπορείς φυσικά να μας αποστείλεις ταχυδρομικά τη ζωγραφιά σου στην διεύθυνση Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, 50004, Αιανή Κοζάνης με τη σημείωση: για τη δράση «Νόσος και θεραπεία στο χρόνο» . Όμως βιάσου, γιατί η προθεσμία για την υποβολή της ζωγραφιάς σου είναι έως τις 31 Μαΐου 2021!

Εάν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται δύσκολα, ζήτα βοήθεια από τους δασκάλους σου ή τους γονείς σου, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν οποιαδήποτε σχετική πληροφορία στην ηλεκτρονική διεύθυνση nososkaitherapeia@gmail.com ή στο τηλέφωνο 2461098800 εσωτ. 3.

Advertisement